Rekruttering dækker over disciplinen, der beskæftiger sig med tiltrækning og udvælgelse af medarbejdere til en virksomhed eller organisation.

Det er igennem rekruttering, at man sikrer fremtidens arbejdskraft til morgendagens opgaver. Men selv for den bedste ledelse kan det være en udfordring at spå om fremtidige rekrutteringsbehov – for hvor er virksomheden om to eller fem år?

Headhunting er en specialiseret rekrutteringsydelse, der benyttes af virksomheder og organisationer, som ønsker at indlede en neutral og diskret søgning i jagten på den helt rigtige medarbejder. Dette er en smart løsning til at finde den rette profil, til en bestemt nøgleposition, uden at stillingen slås offentligt op og uden at komme i karambolage med andre virksomheder. Headhunting kræver meget benarbejde i form af blandt andet search på kandidater, der skal passe ind i puslespillet. Udfordringen er, at disse kandidater ofte ikke er aktivt jobsøgende.

Forskellen på rekruttering og headhunting er overordnet, at der nødvendigvis ikke indgår et jobopslag i annonceringen. Almindelig rekruttering foregår oftest ved, at kandidater ansøger via. stillingsopslag, hvorimod headhunting er aktiv søgning efter egnede kandidater med den fornødne erfaring, de rette kompetencer og den matchende personlighed. Derfor er det vigtigt at man som headhunter kender markedet, når der skal søges efter de rigtige kandidater til bestemte stillinger.

Arbejdsmarkedet har ændret sig markant de seneste år. Ændringerne har både berørt arbejdsgivere og arbejdstagere, hvilket betyder, at måden hvorpå man hidtil har rekrutteret kandidater har været, og er, under mærkbar forandring. Krig, krise og inflation påvirker markedet, og det kan samtidig anses for værende en tid med meget usikkerhed. Hos Bencke & Partners er det derfor vores erfaring, at nuværende jobmarkedet kræver headhunting. Ændringerne i arbejdsmarkedet betyder en anderledes magtfordeling mellem arbejdstager og arbejdsgiver end førhen, og denne magtbalance har rykket sig til fordel for kandidaterne i forbindelse med rekruttering. Tidligere har det ofte fungeret således, at kandidaterne skulle tale deres sag og overbevise enten recruiter eller en potentiel arbejdsgiver om, at vedkommende var den rette til jobbet. Sådan er det typisk ikke længere i de brancher hvor der er kamp om de kompetente kandidater. Det er nu i lige så høj grad virksomheden der ansætter, som skal sælge sig selv til kandidaten. Det er essentielt som virksomhed, at tale ind i kandidaternes behov for udvikling, samt lægge vægt på de rette værdier der afspejler en god arbejdsplads.

Som rekrutterings- og searchvirksomhed lægger vi vægt på at finde det helt rette match mellem kandidat og virksomhed, og derfor indgår vi dialog med vores kunder og udfordrer samt rådgiver gerne i forhold til indarbejdelse af en passende rekrutteringsstrategi. Troværdighed, tryghed og tillid under hele processen er vigtig for både arbejdstager og arbejdsgiver, hvorfor vi også tager rollen som sparringspartner alvorligt.

Hvis du er i tvivl om det kan betale sig at anvende et rekrutteringsbureau, kan du via linket HER finde referencer fra andre virksomheder, der fortæller om deres oplevelse med Bencke & Partners.

Bencke & Partners er en rekrutterings- og searchvirksomhed med mere end 17 års erfaring indenfor servicering af HR-ydelser til danske og internationale virksomheder.

Vi specialiserer os i rekruttering og headhunting til områderne økonomi og salg.

Her kan du læse mere om Bencke & Partners, og hvad vi står for som virksomhed.

Hvis du ønsker flere opdateringer og information fra Bencke & Partners og rekrutteringsbranchen som helhed, kan du følge os på LinkedIn, Facebook og/eller Instagram