Fejlrekruttering

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ansætter den forkerte kandidat. En fejlrekruttering er meget omkostningsfuld, da det ikke kun giver et økonomisk tab, men ofte også efterlader kollegaerne tilbage med større arbejdsbyrde, spildte ressourcer m.m. Nedenstående ses nogle af de poster, hvor det kan være omkostningsfuldt at ansætte den forkerte:

  • Annoncering, screening, interviews, tests og vurdering.
  • Oplæringsressourcer.
  • Fald i produktivitet, værditilførsel og viden om jobbet.
  • Tabte ressourcer ved fordeling af opgaver i forbindelse med underbemanding.

Mange fejlrekrutteringer opdages først langt inde i ansættelsesforløbet og dermed har man spildt en masse tid og penge på at oplære en helt forkert person til jobbet. Det er tid og ressourcer, der kunne have været sparet og investeret andre steder. Det præcise tabte beløb varierer alt afhængig af stilling, virksomhed, oplæring m.m.

En fejlrekruttering vil også medføre, at stemningen på arbejdspladsen og i teamet påvirkes i en negativ retning. Dette kan medføre mistillid mellem ledelsen og de tilbageværende kollegaer og det kan påvirke produktiviteten hos medarbejderne i afdelingen, hvilket kan ses på bundlinjen i sidste ende.

Fordele ved at investere i ekstern rekrutteringshjælp:

Der er mange parametre som skal tages højde for, når man skal ansætte en ny kandidat. For at mindske risikoen for en fejlansættelse og spild af tid og ressourcer, benytter mange virksomheder ekstern rekrutteringshjælp.

Kan en købt ydelse fra et rekrutteringsbureau ses som en investering i virksomheden?

Spørger du Bencke & Partners er det klare svar, ja.

For mere information omkring konsekvenserne ved fejlrekruttering, fordelene ved at benytte et rekrutteringsbureau og hvordan du vælger det rigtige rekrutteringsbureau for din virksomhed, kan du læse denne artikel: Fejlrekruttering kan koste din virksomhed dyrt

Ønsker du at vide mere om hvordan vi hjælper mange virksomheder med at rekruttere de helt rigtige medarbejdere, kan du læse mere på www.bencke-partners.dk eller kontakte os på telefon: 7070 7352.