… Det har vi gjort os lidt tanker om 💡

👉 Det kan hjælpe arbejdsgiverne med at automatiserer rekrutteringsprocessen ved at anvende AI, således at de bedste og mest lovende kandidater til stillingen nemt kan identificeres. På den måde bliver der sprunget et led over i den menneskelige proces.

👉 AI-baserede løsninger kan hjælpe med at indsamle flere data og således også vurdere erfaring og kompetencer hos kandidater. Derfor kan kunstig intelligens i fremtiden fungere som en effektiv arbejdspartner for HR-medarbejderen, der ellers selv manuelt skulle vælge de rigtige personer ud fra en forholdsvis stor mængde ansøgere.

👉 Tid er værdifuld for enhver virksomhed – også i rekrutteringsbranchen. At vurdere kandidaters færdigheder tager tid når vi taler om menneskelig arbejdskraft, men med AI-baseret software kan man kun lige nå at blinke. Løsningen sparer altså både tid, penge og ressourcer.

👉 ChatGPT er umiddelbart et smart værktøj, men om det skubber personligheden længere væk i forbindelse med ansøgninger og CV kan være en mulig bekymring. Det gør det svært, hvis ikke umuligt, at gennemskue kandidaters skrivestil og måde at begå sig skriftligt, hvis en chatbot overtager skriveprocessen.

AI vokser sig større og større, men det er nok usandsynligt, at big data overtager hele rekrutteringsprocessen fremadrettet. Fremgangsmåden og den endelige beslutning om at vælge en specifik kandidat til jobbet vil nok altid afhænge af menneskelig dømmekraft.