De bedste talenter, er svære at få fingrene i; lidt som kolde is på en varm sommerdag – alle står i kø og vil have dem, og der går ikke længe før de er afsat til enten højre eller venstre.

Som leder kan det føles som om, at der sommetider ikke er tilstrækkeligt med timer i døgnet, og en rekruttering af en ny medarbejder kan være helt uoverskuelig at finde tid til.

Det kan være en udfordring at finde tid til rekruttering i en hektisk hverdag og i et travlt arbejdsliv. Det er fulltime job at rekruttere, og ofte er netop den disciplin kun en lille del af en HR medarbejders job og noget der ofte overrasker ledelsen, er så tidskrævende. 

I sådanne situationer kan det være fristende, ikke at give processen den fornødne opmærksomhed, kvalitet og prioritering der skal til, og dermed være en uhensigtsmæssig investering.

Der er ofte mange trin og steps i en rekrutteringsproces, og derfor er det tidskrævende og kan føles som om, at man hverken når det halve eller kvarte, der skal til. Men at bruge minimal tid på en rekrutteringsproces kan nemt blive en fejltagelse, og en dyr en af slagsen.

Vurder fra start om du har tiden til denne proces. Hvis ikke, så læg den fra start ud til et rekrutteringsbureau eller en headhunter, der kan arbejde på opgaven, mens du ”passer dit arbejde”. 

Vælg altid en specialist til opgaven, så skal du bruge en IT medarbejder, så vælg et rekrutteringsbureau der er specialist på området – og det samme indenfor alle andre specialer.

De bedste talenter hænger ikke på træerne, hvorfor tidsfaktoren og kvaliteten er vigtige parametre, for at ende med det bedste resultat. Dette kan et specialistbureau hjælpe med.

Derfor, selvom tiden ikke altid er lige oplagt til det, og det pulserende arbejdsmarked kan virke overvældende, opfordrer vi dig til at tage skridtet tilbage og huske på, at rekrutteringsprocessen er værd at prioriterer, for at komme i mål med den rigtige medarbejder. 

Rekruttering handler jo netop ikke om, blot at få besat en stilling hurtigst muligt, men om at finde dén person, som kan frigive ressourcer og understøtte virksomhedens vækst.

Hvis du mangler en medarbejder, står vi hos Bencke & Partners klar til at komme tæt på dig og din virksomhed, så tidligt i forløbet som muligt, så vi får det bedste udgangspunkt for et tilfredsstillende rekrutteringsforløb der skaber værdi.

Hos Bencke & Partners ved vi hvad der skal til for, at rekrutteringsprocessen resulterer i de bedste talenter og topkandidater, så de ikke smutter gennem dine fingre som smeltet is i solen.