Er din virksomhed rustet med de rette menneskelige ressourcer, når kravene om ESG-rapportering bliver en fast del af din virksomheds drift?

Fra 2024 træder det nye CSR-direktiv i kraft, og medfører krav om rapportering af ESG; Environmental, social og governance, hvilket essentielt set omfatter rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold i virksomheder. Forordningen om ESG-rapportering kræver, at store virksomheder i EU skal rapportere data vedr. de risici og aktiviteter der er- og foretages i virksomheden relateret til klima, medarbejdervilkår- og behandling samt forretningsadfærd, på tværs af hele værdikæden.

I det kommende år skal virksomheder med +250 ansatte begynde at opfylde disse krav til rapportering af ESG som en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet, og afhængigt af hvilken type virksomhed du sidder i, så er disse årstal værd at huske:

  • I 2025 skal EU-virksomheder med 500+ ansatte indberette for regnskabsåret 2024
  • I 2026 skal store virksomheder i regnskabsklasse C, dvs. virksomheder der opfylder to ud af tre krav; 250+ ansatte, 40 mio. € i omsætning og 20 mio. € i aktier, indberette for regnskabsåret 2025
  • I 2027 skal alle børsnoterede SMV-virksomheder indberette for regnskabsåret 2026
  • I 2029 skal selskaber der ikke er europæiske, har en omsætning på +150 mio. € i EU og har mindst ét datterselskab eller filial i EU, indberette for regnskabsåret 2028.

Selv hvis du ikke kan nikke genkendende til at være en interessent i én af disse typer, så omfatter kravet hele værdikæden i de enkelte virksomheder, og kan derfor også have betydning for de virksomheder, der ligger uden for ovenstående kategorier.

Kravet om ESG-rapportering øger behovet for tidsmæssige og menneskelige ressourcer, og nødvendigheden af, at du som virksomhed ligger inde med de rette økonomiprofiler til at håndtere opgaven, må ikke negligeres.

I takt med, at arbejdet med bæredygtighed har stor betydning for langt de fleste virksomheders forretningsmodel, strategi og investeringer, vil ESG-rapportering fremover være en betydelig del af virksomhedens drift, og kan i høj grad bidrage til øgede investeringer og forretningsudvikling på bæredygtige områder. ESG-rapportering kan så at sige også være good for business, hvis opgaven håndteres med omhu og dataene indsamles tilstrækkeligt.

Derfor kan det være en fordel for din virksomhed at samarbejde med et rekrutteringsbureau, der specialiserer sig i rekruttering af økonomiprofiler, så du kan implementere ESG-rapportering i din virksomhed med de helt rette hænder til opgaven.

Hos Bencke & Partners specialiserer vi os i rekruttering- og headhunting af økonomi- og finansprofiler, og har +20 års erfaring på området. Når din virksomhed skal implementere ESG-rapportering, kan vi med vores ekspertise på økonomiområdet sikre, at din virksomhed er rustet med de helt rigtige talenter til opgaven. Talenter der både besidder stærke økonomiske evner, og som samtidig har bevislige resultater inden for opnåelse af bæredygtige strategimål.

Bencke & Partners er eksperter i kvalitetssikret rekruttering og headhunting, og står altid dedikeret klar til at tilføre værdi til din virksomhed med et løfte om, at indsatsen mod erhvervelse af nye talenter kontinuerligt er agil, effektiv, og stemmer overens med din virksomheds kultur og langsigtede strategi.

Hvis du ønsker flere opdateringer og information fra Bencke & Partners og rekrutteringsbranchen som helhed, kan du følge os på LinkedIn, Facebook og/eller Instagram